Strašne fotografije iz Jablanice: Brojni građani zarobljeni – neslužbeno 5 mrtvih

admin
0 0
Read Time:49 Second
”Zasad nepotvrđene informacije kažu da ima pet žrtava nevremena u Jablanici”, kazala je za N1 Majda Kovač, glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), piše Bljesak.info.  Istakla je da su kišne padavine u protekla 24 sata na području Jablanice, Konjica, Kiseljaka, Fojnice i Kreševa prouzrokovale velike poteškoće stanovnicima ovih općina.
”Bio je veliki broj poziva građana zbog ulaska vode u prizemne prostorije, prekinute su putne i telefonske komunikacije. Prekinute su putne komunikacije iz pravca Jablanica – Mostar, Jablanica – Risovac, Jablanica – Prozor Rama, Jablanica – Konjic. Komuniciramo sa ljudima na terenu. Zbog velikih bujica i odrona ugroženo je mnogobrojno stanovništvo uz informacije da ima žrtava, kao i veliki broj nestalih i povrijeđenih. Dobili smo informaciju koja je neslužbena, kada se ta informacija provjeri onda možemo govoriti o njoj kao službenoj, da ima pet žrtava u Jablanici”, pojasnila je Kovač.
Naglasila je da je i dio Buturović Polja odsječen od lokalnog puta. ”Teško je pristupiti unesrećenim ljudima. U mjestu Ostrožac došlo je do odrona pruge”, kazala je Kovač.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

POTPISAN UGOVOR O IZVOĐENJU RADOVA NA REHABILITACIJI LOKALNIH CESTA TOMISLAVGRAD – LETKA I TOMISLAVGRAD – SARAJLIJE

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave, danas je u zgradi Općine potpisan Ugovor o izvođenju radova na rehabilitaciji lokalnih cesta Tomislavgrad – Letka i Tomislavgrad – Sarajlije.Ugovor su potpisali općinski načelnik Ivan Buntić i Tomislav Marić, direktor „KTM – BRINA“ d.o.o. Posušje.Vrijednost ugovorenih radova iznosi 584.415,00 KM, a rok izvođenja […]

Pretplatite se