Za podršku kućanstvima pogođenim poplavama 533.000 KM

admin
0 0
Read Time:48 Second

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, svjesno izazova s kojima se suočavaju kućanstva pogođena nedavnim poplavama, nastoji biti podrška i imati razumijevanje za sve ono što našim građanima narušava ustaljenu kvalitetu života. U tom duhu, na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, Vlada Federacije BiH usvojila je odluku o izmjeni i dopunama odluke o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava s pozicije tekućeg transfera za sufinanciranje rada, programa i projekata socijalne zaštite, utvrđenog proračunom FBiH za 2024. godinu.

 

– Odlukom se uvodi novi program materijalne i stručne podrške kućanstvima pogođenim poplavama. Za provođenje ovog programa iznos od 533.201,59 KM bit će dodijeljen Crvenom križu Federacije BiH koji će, u suradnji s nadležnim institucijama iz Jablanice, Konjica, Kiseljaka, Fojnice i Kreševa, distribuirati ova sredstva – objasnio je resorni ministar Adnan Delić. Crveni križ, kazao je, kao organizacija od posebnog društvenog značaja s javnim ovlastima za djelovanje u kriznim situacijama, osigurat će da pomoć stigne do najugroženijih kućanstava.

Večernji list

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Crne brojke: Hrvatska među vodećim mjestima po broju stradalih u prometu

Generalna direkcija Europske unije za mobilnost i promet objavila je statistiku poginulih u prometnim nesrećama za prošlu godinu po kojoj Bugarska, Rumunjska, Srbija i Hrvatska zauzimaju vodeća mjesta po broju stradalih u prometu na milijun stanovnika. EU statistikom o nesrećama na europskim cestama (CARE) nisu obuhvaćene druge zemlje zapadnog Balkana […]

Pretplatite se