Vratili se iz svemira nakon osam mjeseci. Jedan astronaut zadržan u bolnici

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Tri NASA-ina astronauta i jedan ruski kozmonaut iznenada su premješteni u medicinsku ustanovu na Floridi umjesto povratka u Houston, nakon što su jučer sletjeli u kapsuli SpaceX Crew Dragon.

Jedan od astronauta ostao je u bolnici zbog, kako se navodi, “medicinskog problema”, dok su ostali, nakon zdravstvene procjene u bolnici Ascension Sacred Heart Pensacola, nastavili put prema NASA-inom Svemirskom centru Johnson u Houstonu.

Proveli osam mjeseci na ISS-u

NASA nije pružila dodatne informacije o stanju astronauta koji je zadržan u bolnici.

“Kako bismo zaštitili privatnost člana posade, specifični detalji o njegovom stanju ili identitetu neće biti podijeljeni”, izjavila je Cheryl Warner, NASA-ina voditeljica za odnose s javnošću. Dodala je kako je astronaut koji je ostao u bolnici u stabilnom stanju i pod nadzorom zbog mjera opreza.

Četveročlana posada provela je gotovo osam mjeseci na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) prije slijetanja u Meksički zaljev jučer ujutro. NASA je izvijestila da su uspješno sletjeli i da su oporavljeni bez poteškoća. Međutim, svi su prebačeni u lokalnu bolnicu zbog dodatne procjene, što je NASA poduzela kao mjeru predostrožnosti.

Rutinski posjet ISS-u

Posadu misije Crew-8 činili su NASA-ini astronauti Matthew Dominick, Michael Barratt i Jeanette Epps te Alexander Grebenkin iz ruske svemirske agencije Roskosmos. Misija, koju je za NASA-u izveo SpaceX, predstavljala je rutinski zadatak posjeta Međunarodnoj svemirskoj postaji.

Tijekom prijenosa slijetanja uživo svi astronauti su se smješkali i mahali dok su napuštali kapsulu Crew Dragon te se ukrcali na brod za oporavak. NASA-ini dužnosnici nisu spomenuli nikakve zdravstvene probleme tijekom konferencije za novinare u pet sati ujutro po istočnom vremenu.

 

Index.hr

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

NOVI ZAKON U FEDERACIJI Obiteljski nasilnici neće moći otkupljivati zatvorske kazne

Federalni ministar pravde Vedran Škobić informirao je zastupnike u Parlamentu Federacije o trenutnom statusu izmjena Kaznenog zakona FBiH i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji FBiH te kada bi se oni mogli naći u parlamentarnim klupama. Zakoni su, kazao je Škobić, završeni prije mjesec dana i upućeni su u […]

Pretplatite se