Revolucija u atletici: Skok u dalj više neće biti isti

admin
0 0
Read Time:44 Second
Naime, u budućnosti više neće biti daske za odraz atletičarki i atletičara.
Svjetska atletska federacija (World Athletics, prethodno poznata kao IAAF) planira uvesti revolucionarnu promjenu u disciplini skok u dalj. U novom pristupu, atletičarima više neće biti dostupne daske za odraz. Umjesto toga, planira se postavljanje šireg polja kako bi se smanjila vjerojatnost prijestupa tijekom skokova. Razlog za ovu promjenu leži u činjenici da je tijekom prethodnog Svjetskog prvenstva čak trećina skokova bila poništena zbog prijestupa, potičući World Athletics na donošenje odluke o preustroju pravila.
Očekuje se da će nova pravila biti testirana već ove godine na manjim natjecanjima, a od 2026. godine primijenit će se i na najvećim sportskim događanjima. To znači da će na Olimpijskim igrama u Parizu ove godine biti posljednja prilika da svjedočimo skokovima atletičarki i atletičara s daske, jer će se od sljedeće godine primjenjivati novo pravilo šireg polja za odraz.
bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U Kaliforniji se susreli najviši čovjek i najniža žena na svijetu

Turčin Sultan Kosen, iz grada Mardina, visok je dva metra i 51 centimetar i vlasnik je titule najvišeg čovjeka na svijetu. Najviši čovjek na svijetu u Kaliforniji se susreo sa svojom suštom suprotnosti, najnižom ženom na svijetu, Indijkom Joti Amge koja je visoka svega 62,8 centimetara. Kosen i Amge ušli […]

Pretplatite se