Ante Rebić mora platiti bivšem menadžeru više od 5 milijuna kuna

Domagoj
0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Više od devet godina prošlo je od prvog velikog transfera Ante Rebića. Bilo je to u kolovozu 2013., kada je dres Splita zamijenio ljubičastim ruhom Fiorentine, a Općinski sud u Splitu u četvrtak je donio odluku kako igrač Milana svom bivšem menadžeru Danku Đikiću mora platiti više od pet milijuna kuna.

 

 

Naime, Đikić i Rebić 1. svibnja 2012. potpisali su ugovor o zastupanju na 24 mjeseca, uz mogućnost produženja na još 24 mjeseca. Uz pristanak Rebića, u ožujku 2013. zaključen je ugovor s društvom Lian Sports Limited iz Malte, kao FIFA-inim posrednicima, kako bi potpisao što bolji ugovor s budućim klubom.

 

 

 

Ipak, Đikić je 29. srpnja 2013. dobio jednostrani raskid ugovora o zastupanju, Rebić je kao razlog naveo da se “moglo i moralo puno više toga napraviti po pitanju angažmana u inozemstvu”, a nakon toga uslijedila je tužba od strane menadžera. Ispitani su gotovo svi sudionici spornog posla, uključujući obitelj Rebić i bivšeg direktora RNK Splita Slavena Žužula, a Nikola Damjanac, iz Lian Sports Limiteda, naveo je da je Đikiću isplaćeno 165 tisuća eura na ime provizije nakon Rebićeva transfera u Fiorentinu te nakon što je njihovoj agenciji na Malti uplaćeno 300 tisuća eura za taj posao.

 

 

 

Prema navodima Đikića u tužbi, on se “brinuo o nogometnoj karijeri tuženika, dovodio do njega velike međunarodne klubove i skaute te je obavljao brojne poslove kako bi ostvario napredak u njegovoj nogometnoj karijeri… Sudac je presudio u korist Đikića, kojega su zastupali odvjetnici Davor i Ana Radić, a kako doznaju Sportske novosti, Rebić mora ukupno platiti 5,25 milijuna kuna, odnosno, u budućoj valuti u Hrvatskoj oko 700 tisuća eura, sa svim troškovima.

 

 

 

Rebić je u svjedočenju naveo kako je sve što mu je Đikić napravio, tijekom vremena kada ga je zastupao, bilo tek donošenje jednih kopački kupljenih u outletu, kada je nastupao za mladu reprezentaciju Hrvatske.

 

Vrisak.info

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Održano je 4. Duvanjsko božićno silo

U organizaciji Udruge “Hrvatska duvanjska baština” održana je manifestacija 4. Duvanjsko božićno silo. Manifestacija je održana u kinodvorani u Tomislavgradu. Kao i prethodnih godina manifestacija je imala i humanitarni karakter,  mogao se dati i novčani prilog za Udrugu “Kap ljubavi” u Tomislavgradu.

Pretplatite se