Razoran potres pogodio Tursku i Siriju

admin
0 0
Read Time:57 Second

U sedam gradova najmanje 118 poginulih, stotine povrijeđenih

Epicentar zemljotresa registriran je u okrugu Pazarcik u Kahramanmarasu, a potom su uslijedila 42 naknadna podrhtavanja tla od kojih je najjače iznosilo 6,6 stupnja po Richteru.

Najmanje 118 mrtvih

Najmanje 118 osoba je poginulo, a 440 povrijeđeno od posljedica razornog potresa jačine 7,4 stupnja po Richteru koji je rano jutros pogodio južne regije Turske, javlja Anadolija.

Epicentar potresa registriran je u okrugu Pazarcik u Kahramanmarasu, a potom su uslijedila 42 naknadna podrhtavanja tla od kojih je najjače iznosilo 6,6 stupnjeva po Richteru.

Potres se osjetio u brojnim gradovima na jugu Turske, a posebno u provincijama Kahramanmaras, Hatay, Osmaniye, Adiyaman, Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Malatya i Adana.
Sve nadležne službe angažirane su na akcijama potrage i spašavanja, a u područja pogođena potresom stižu relevantne ekipe iz svih dijelova Turske.

Posredstvom Ministarstva vanjskih poslova Turska je zatražila međunarodnu pomoć u području potrage i spašavanja.

Prema medijskim izvještajima, najmanje 42 osobe su poginule u Siriji, u pograničnim područjima s Turske.

Potres se osjetio i nekim pograničnim zemljama te u Srbiji. U tijeku je evakucija brojnih turskih građana koji su ostali zatrpani ruševinama.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

BiH će do 2027. imati deficit od 8000 radnika u ugostiteljstvu

Studija koju je proveo USAID-ov Projekt razvoja održivog turizma Bosne i Hercegovine, pokazuje da će do 2027. godine ugostiteljstvo Bosne i Hercegovine imati nedostatak više od 8.000 radnika. Kako bi uticali na oblažavanje problema nedostatka radne snage a sektor odgovorio rastućim potrebama tržišta, nužne su kontinuirane edukacije kuhara amatera i […]

Pretplatite se