Ured EU u BiH ima novu poruku za BiH

PROTV
0 0
Read Time:1 Minute, 46 Second

Ured EU u Bosni i Hercegovini pokrenuo je kampanju za poticaj napretku na europskom putu pod nazivom ‘Napredak je nadohvat ruke’. Kampanja se nadovezuje na kampanju ‘Oduvijek u srcu Europe’, koja je uslijedila nakon dodjele kandidatskog statusa, uključujući nedavno objavljeni video s umjetnicom Hannom Dujmović, a ima za cilj angažirati političke lidere i širu javnost u Bosna i Hercegovina za dalje iskorake na reformama koje bi Bosnu i Hercegovinu približile EU.

“Europski put je najvažniji zajednički strateški cilj za Bosnu i Hercegovinu. Pratio sam najviše dužnosike EU-a na sastancima sa njihovim kolegama iz BiH, a od izbora prošle godine susreo sam se sa vlastima na svim nivoima u Bosni i Hercegovini. Također ću nastaviti putovati po BiH u narednim tjednima u cilju susreta s predstavnicima vlasti i javnosti.

Naša poruka je ista – Bosna i Hercegovina mora iskoristiti priliku koju joj pruža kandidatski status da napravi iskorake po dugoiščekivanim reformama. Jasno mi je da su mnogi u ovoj zemlji frustrirani nedostatkom reformi i dijelim tu frustraciju. Ali uz političku volju, napredak je nadohvat ruke. Prilika koju pruža novi zamah u europskim integracijama ne smije se propustiti”, naglasio je šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini, ambasador Johann Sattler.

Politički angažman ambasadora Sattlera i službenika Ureda EU u Bosni i Hercegovini u cijeloj zemlji prati i video, emitiranim na televizijskim kanalima i društvenim mrežama, a dodatno potcrtava poruku građanima BiH da je Bosna i Hercegovina oduvijek u srcu Europe, kao i da je napredak nadohvat ruke.

U videu se pojavljuje njemački putopisac Kathrin Numić (rođ. Knorr) kojoj je Bosna i Hercegovina postala drugi dom. Kathrin aktivno promovira zemlju koju je prigrlila kao svoju na internetu, ali i kroz svoj rad organizirajući ture po Bosni i Hercegovini.

Kada je Bosni i Hercegovini dodijeljen kandidatski status, odluka je donesena uz očekivanje i razumijevanje da treba poduzeti niz koraka na jačanju demokracije, funkcionalnosti domaćih institucija, vladavine prava, borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala, garantiranja slobode medija i upravljanja migracijama u zemlji. Uz političku volju iznad svega, ali i javni angažman, napredak je nadohvat ruke, navedeno je u priopćenju iz Ureda EU u BiH.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Večernjakova Domovnica: Daniela Škegro dobila posebnu nagradu

Sinoć je u Njemačkom gradu Bad Homburgu, po sedamnaesti put održana Večernjakova Domovnica. Izbor za najpopularnijeg Hrvata u iseljeništvu koji slovi za najprestižniji događaj među Hrvatima u svijetu. Čitatelji inozemnog izdanja Večernjeg lista kao i čitatelji najčitanijeg iseljeničkog magazina Fenix – magazine, te stručni žiri, izabrali su pobjednike po kategorijama. […]

Pretplatite se