U siječnju zabilježen blagi rast industrijske proizvodnje u BiH

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Ukupna industrijska proizvodnja u BiH u siječnju veća je za 0,2 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je u usporedbi sa istim mjesecom prošle godine industrijska proizvodnja manja za 0,3 posto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Proizvodnja kapitalnih proizvoda u siječnju veća je za 6,3 posto u odnosu na prosinac prošle godine, energije za 2,9 posto, intermedijarnih proizvoda za 1,7 posto, dok je proizvodnjatrajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 0,7 posto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,5 posto.

U odnosu na isti mjesec prošle godine, u siječnju proizvodnja kapitalnih proizvoda veća je za 7,9 posto, intermedijarnih proizvoda za 2,4 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,4 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,5 posto, dok je proizvodnja energije manja za 9,7 posto.

Industrijska proizvodnja koja nije u tijeku sezone, u siječnju, u usporedbi s prosincom 2022. u vađenju ruda i kamena bilježi rast od 9,2 posto, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom od 0,6 posto, dok je u prerađivačkoj industriji zabilježen pad od 0,4 posto.

U siječnju u odnosu na isti mjesec lani, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena u prerađivačkoj industriji veća je za 1,9 posto, dok je u vađenju ruda i kamena manja za 4,1 posto, a u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom za 8,2 posto.

(www.jabuka.tv)

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

VIDEO: Život s mentalnim poteškoćama i liječenje

Pretplatite se