Život leti, Kapetane: 30 godina od preranog odlaska Dražena Petrovića

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Na današnji dan prije 30 godina poginuo je Dražen Petrović.
Dražen se tog 7. lipnja zaputio na okupljanje reprezentacije koja se pripremala za put u poljski Wroclaw na utakmicu protiv Slovenije.

Nije trebao biti tamo budući da se Hrvatska već bila plasirala na Europsko prvenstvo i utakmica je bila nevažna, ali reprezentacija mu je bila svetinja.

Kobnog dana ušao je u crveni Golf u kojem je na mjestu vozača sjedila Klara Szalantzy, njegova tadašnja djevojka, dok je na stražnjem mjestu bila košarkašica Hilal Edebal.

Krenuli su za Munchen, a Dražen je javio izborniku Mirku Novoselu i suigračima da će se pojaviti na treningu u Zagrebu, no Europsko prvenstvo nekoliko tjedana kasnije nije dočekao.

Na putu je poginuo u prometnoj nesreći, za koju nitko nije odgovarao, a ta je vijest u crno zavila hrvatski sport, kao i cijeli svijet.

Sprovod je održan četiri dana kasnije na zagrebačkom groblju Mirogoj, a na njemu se prema nekim procjenama okupilo oko 100.000 ljudi.

Njegov dres s brojem 3 su Metsi umirovili, primljen je u košarkašku Kuću slavnih, dvorana je dobila njegovo ime, dobio je svoj muzej…
Povodom njegove smrti, u njegovom rodnom gradu Šibeniku danas se održava manifestacija „30 godina bez Dražena“ u organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza, OKK Dražen Petrović i Grada Šibenika.

Tužna 30. godišnjica tragičnog stradanja Dražena Petrovića bit će obilježena prigodnim programom uz polaganje cvijeća i paljenje svijeća kod Draženovog spomenika na Baldekinu.

Košarkaškog Mozarta prisjetit će se brojni Šibenčani te izaslanstva Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije, sportskih klubova i udruga.

U sportskoj dvorani na Baldekinu, započet će i košarkaški turnir U-20 reprezentacija na kojem sudjeluju Kanada, Crna Gora, Češka i Hrvatska.

Na tvrđavi Barone u subotu, 10. lipnja u organizaciji Kulturne Udruge ‘Šibenska kartulina‘, a u suradnji s Gradom Šibenikom, Turističkom zajednicom grada Šibenika i JU Tvrđava kulture, bit će prikazan film „Naš Mali“, autorice Ivane Guberine.

Jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Kap Ljubavi i Šujičani u akciji "Srcem za obitelj Zrno"

“SRCEM ZA OBITELJ ZRNO” “KAP LJUBAVI” se uključuje, odnosno, preuzima akciju POMOĆI ZA OBITELJ ZRNO! Većina Vas, vjerojatno je već upoznata sa situacijom, u kojoj se našla obitelj Zrno iz Šujice. Ekipa iz NK Šujica odlučila je organizirati humanitarni koncert i turnir, kako bi pomogli spomenutoj obitelji. Prije par dana […]

Pretplatite se