Najmanje troje poginulih u Sloveniji, vatrogasci spašavali mališane iz vrtića

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second


Foto: PG Megeš

Najmanje troje ljudi poginulo je od posljedica nevremena i katastrofalnih poplava koje su zahvatile Sloveniju, objavila je u petak slovenska novinska agencija STA.

Slovenac je smrtno stradao na području Kamnika, a dvoje Nizozemaca u planinama na području Kranja.

Okolnosti smrti još se utvrđuju, rekla je policija agenciji.

“Čini se da je u Kamniku smrt posljedica poplava, a da u planinama uzrokovana udarom groma. Još se utvrđuju okolnosti smrti”, izjavila je Maja Adlešič Ciperle iz policije.

Zgrada vrtića u slovenskom mjestu Mengeš poplavljena je do pola, a vatrogasci su mališane nosili na rukama.
Policija je izvijestila o nekoliko smrtnih slučajeva u sjedištu CZ-a, ali još nemamo konkretnih informacija o kakvim se okolnostima radi, rekao je zapovjednik Civilne zaštite Srečko Šestan, javlja Delo.
Zbog poplava u Sloveniji zatvorene su brojne ceste i autoceste koje su se doslovce pretvorile u rijeke.

“Štajerska autocesta zatvorena je između Žalca i Šentruperta prema Ljubljani te od Vranskog do Žalca prema Celju. Poplavljene su i obilaznice. Ne putujte ako nije prijeko potrebno. Na fotografiji je područje Šempeterskog priključka na AC Arja vas-Šentrupert”, piše DARS.
Situacija je ozbiljna, upozorio je ministar obrane Slovenije Marjan Šarec. Sastaje se Republički stožer civilne zaštite, gdje će se odlučiti o daljnjim koracima.

Vojska je na terenu, a aktiviran je i akcijski plan Vihra. Time je predviđeno aktiviranje snaga slovenske vojske u slučaju elementarnih nepogoda većih razmjera. “Ako ne bude išlo drugačije, spašavat ćemo i blindiranim vozilima hitne pomoći”, rekao je.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Otkrivanjem i blagoslovom murala započeo memorijalni košarkaški turnir Streetball Tomislavgrad 2023. „Branimir Mašić Bani“

Foto: Tomislavcity.com U Tomislavgradu je danas započeo 3. turnir u uličnoj košarci – Streetball Tomislavgrad 2023. „Branimir Mašić Bani“, koji je od ove godine mamorijalnoga karaktera i nosi im po našem prerano preminulome i talentiranome košarkašu Branimiru Mašiću – Baniju. Uoči početka natjecanja na košarkaškom igralištu Osnovne škole Ivana Mažuranića […]

Pretplatite se