Počinje Liga prvaka – posljednji put u ovom formatu

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 55 Second

Elitno europsko nogometno natjecanje – Liga prvaka u sezoni 2023./24. počinje u utorak, 19. rujna.

Ovo je posljednjit put da se Liga prvaka igra u ovom formatu jer će sve sljedeće sezone uslijediti drastične promjene.

U sljedećh osam mjeseci za titulu, koji brani Manchester City, borit će se 32 dva najbolja europska kluba, podijeljana u osam skupina.

U prvom kolu u utorak navečer je na programu osam utakmica u skupinama od E do H, sastaju se: Feyenoord – Celtic, Lazio – Atletico Madrid, AC Milan – Newcastle, PSG – Borussia Dortmund, Young Boys Bern – Leipzig, Manchester City – Crvena zvezda, Barcelona – Antwerp i Shakhtar Donjeck – Porto.

Preostalih osam susreta prvog kola u skupinama od A do D igraju se u srijedu, sastaju se: Galatasaray – Copenhagen, Bayern München – Manchester United, Arsenal – PSV Eindhoven, Sevilla – Lens, Real Madrid – Union Berlin, Braga – Napoli, Benfica – Salzburg i Real Sociedad – Inter Milano.

Grupna faza završava se 12. i 13. prosinca.

Utakmice osmine finala na programu su 13., 14., 20. i 21. veljače 2024, te 5., 6., 12. i 13. ožujka. Četvrtfinalni susreti će se igrati 9. i 10. te 16. i 17. travnja, polufinale se igra 30. travnja i 1. svibnja te 7. i 8. svibnja.

Finale zakazano je 1. lipnja na stadionu Wembley u Londonu.

Pobjednik Lige prvaka osigurat će nastup u grupnoj fazi Lige prvaka u sezoni 2024./25., igranje u Europskom superkupu te nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu 2025. godine u SAD-u.

Novi format Lige prvaka

Od iduće sezone u Ligi prvaka bit će čak 36 momčadi, a prva faza natjecanja neće biti po grupama, već će se zapravo igrati liga.

No, neće igrati svi protiv svih, sve će biti podijeljeno prema klupskim koeficijentima.

Svakom od sudionika bit će zajamčeno minimalno osam utakmica ligaške faze protiv osam različitih klubova, i to po četiri utakmice kući i u gostima.

Zbog broja susreta utakmice će se igrati i u siječnju, što se do sada nikada nije dogodilo.

Osam prvoplasiranih klubova plasirat će se u nokaut-fazu, a klubovi od 9. do 24. mjesta igrat će play-off koji će dati preostalih osam sudionika osmine finala.

Novi format, smatraju u UEFA-i, povećat će prihode od utakmica za čak 40 posto, a to je ujedno i način da se “smire” pobunjenici koji su pokušali krenuti putem pokretanja europske Superlige.

www.jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U ŽZH obuka za mlade za pisanje i provedbu projekata

MOSTAR, 19. rujna  – Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije u suradnji s Programom “Okvir za realizaciju ciljeva održivog razvoja kao temelj za održiv i inkluzivan rast u Bosni i Hercegovini“(SDG2BiH) organizira obuku “Jačanje kapaciteta mladih za pisanje i provedbu projekta u ŽZH”. FENA

Pretplatite se