U Mostaru žele zabraniti korištenje mobitela svim maloljetnim učenicima

admin
0 0
Read Time:2 Minute, 13 Second
Vijećnik Slavko Zovko uputio je inicijativu za zabranu korištenja mobitela svim maloljetnim učenicima u školama na području Grada Mostara, osim u slučaju dokumentirane i opravdane potrebe za nošenje istog.

Inicijativa je podnesena na posljednjoj 36. sjednici vijeća, a kao razloge za podnošenje Zovko je naveo kako je cyber vršnjačko nasilje i neovlašteno snimanje te objavljivanje snimaka i slika kao i mogućnost zloupotrebe u nastavnom procesu sve češća. Iz tog razloga predložio je zabranu jer neprestano nošenje mobitela daje mogućnost za vršnjačko nasilje.

Inicijativu o općoj zabrani korištenja mobitela za vrijeme odvijanja nastave imali su i u Udruzi roditelja Naša djeca koji smatraju kako bi bila potrebno napraviti jednu opsežnu anketu na ovu temu, čiji bi rezultati bili najbolji pokazatelji.

Naša udruga je još prije par godina imala stav o općoj zabrani korištenja mobitela za vrijeme odvijanja nastave. Takve izjave smo više puta uputili prema medijima. Vjerujemo da smo svi složni zaključiti da ni nastavnici niti učenici ne trebaju koristiti mobitel na nastavi. Izvan nastave, škole neka ga koriste po vlastitoj potrebi, navode iz ove udruge za Bljesak.info.

Ravnatelji škola ranije su za navedeni medij govorili kako nisu za potpune zabrane, te da već postoje prakse i mjere pa djeca svoje pametne telefone ostavljaju u posebne kutije, što su roditelji podržali.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Beč ponio titulu grada sa najboljom organskom proizvodnjom u Evropi

SARAJEVO, 29. rujna – Evropska komisija izabrala je glavni grad Austrije za grad sa najboljom organskom proizvodnjom u Evropi. Nagrada EU za ekološku proizvodnju dodjeljuje se od prošle godine različitim akterima koji su razvili inovativne, održive i inspirativne projekte za ekološku proizvodnju i potrošnju. FENA

Pretplatite se