Hrvati na božićnom sajmu u Salzburgu

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Božićni sajam u Salzburgu ove godine otvoren je 23. studenog 2023. i trajat će do 1. siječnja 2024. Ovaj sajam, poznat pod nazivom Christkindlmarkt, prvi puta se spominje još u 15. stoljeću, a u obliku kakav je sad prisutan je već pedeset godina. Iako je njegov glavni dio smješten ispred katedrale sv. Ruperta i na Residenzplatzu on se zapravo sastoji od više cjelina na različitim mjestima u gradu.

Na jednom takvom mjestu u starom gradu i ove godine svoje prodajno mjesto (Stand) imaju Hrvati. Naime, članovi hrvatske udruge u Salzburgu, Hrvatskog centra, od petka (24. 11.) do utorka (28. 11.) nude kuhano vino, punč, pelinkovac, karlovačko pivo, cedevitu i razne druge hrvatske proizvode. A naravno tu su i hrvatski pršut, kulen i drugi specijaliteti. Lijepo je vidjeti ljude sa svih strana svijeta kako prepoznaju Hrvate i rado kušaju i hvale ponuđene specijalitete. Posebno zadovoljstvo je bilo vidjeti ljude iz domovine koji su došli kao turisti i naravno stali pored hrvatskog štanda te se tako međusobno upoznavali. Ovo sudjelovanje Hrvata na Božićnom sajmu u Salzburgu je treće po redu. Prvi put su bili 2019. kad su imali tri dana na raspolaganju, 2022. pet dana i ove godine isto toliko.

Članovi predsjedništva Hrvatskog centra odlučili su i ovaj put kao i prethodna dva da dio prihoda bude u humanitarne svrhe. Ovih dana odlučit će gdje i kome pomoći jer puno je potrebitih obitelji. Predsjednik Hrvatskog centra, Jure Mustać ovim putem zahvaljuje članovima centra i svima koji su na bilo koji način pomogli da se unatoč hladnoći i snijegu uspješno odrađuje ovih pet dana. Također, ovim putem pozivaju se svi koji su ovih dana u Salzburgu da navrate na hrvatski štand na kuhano vino i hrvatske specijalitete.

Tomislavcity

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Tisuće koji primaju mirovinu iz Hrvatske dobivaju jednokratnu pomoć

Iz Državnog proračuna osigurano je 411.100,00 eura, priopćili su iz HZMO-a. Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje isplatit će jednokratno novčano primanje za 5389 umirovljenika koji su zaposleni 27. studenoga. Isplata će ići u skladu s Vladinom Odlukom o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života. Jednokratno novčano primanje primit će 5389 […]

Pretplatite se