Pomoću ovog trika brzo i jednostavno ogulit ćete bijeli luk

admin
0 0
Read Time:50 Second

Guljenje bijelog luka za mnoge je jedan od najzamornijih i najneugodnijih dijelova kuhanja, ali jednostavan trik potpuno će promijeniti način na koji pristupate ovom zadatku.

Naprave za guljenje povrća postoje već dugo, ali nisu uvijek prikladne za korištenje niti ih je lako očistiti nakon toga.

Međuti, postoji jedan genijalan trik za ljuštenje bijelog luka koji će vam uštedjeti puno vremena i novca koji biste potrošili na napravu za ljuštenje.

Stručnjakinja Kierin Baldwin s američkog Instituta za kulinarsko obrazovanje otkrila je svoju jednostavnu metodu.

“Moram vam reći, radi odlično. U mnogim restoranima u kojima sam radila, kuhari bi zapravo spojili dvije male tave i protresli hrpu bijelog luka kako bi ih ogulili”, rekla je.

Umjesto muke s guljenjem režnjeva bijelog luka ručno ili metodom gnječenja nožem, Kierin jednostavan trik uključuje korištenje tegli s poklopcem ili dvije metalne zdjelice.

“Samo stavite režnjeve unutra, snažno protresite i to je to, imat ćete uredno oguljen bijeli luk bez neugodnog mirisa koji vam se zadržava na prstima”, otkrila je stručnjakinja.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Velika akcija u BiH: Priveden direktor FUP-a, podršku pruža i FBI

U akciji pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) “Black Tie 2” uhićeno je više od deset osoba, doznaje “Avaz”. Uhićeni su po nalogu Tužiteljstva BiH, šef specijalne policije FUP-a Mustafa Selmanović i sarajevski biznismen Gordan Memija. Priveden je nakon izdavanja naloga Tužiteljstva […]

Pretplatite se