VIŠE OD 300 DJECE NA SALEZIJANSKOM ORATORIJU U VIRU KRAJ POSUŠJA

admin
0 0
Read Time:57 Second

Župa svetog Franje Asiškog iz Čapljine, u suradnji sa Salezijancima iz Zagreba, organizirala je dječji ljetni oratorij od 11. do 14. srpnja, pružajući djeci priliku za zajedništvo, molitvu, pjesmu, ples i igre.

Animator Toni Nikolić, jedan od organizatora, istaknuo je važnost ove inicijative te je rekao “Don Bosco, utemeljitelj salezijanaca, posvetio je svoj život mladima i zamislio oratorij kao mjesto okupljanja. Naša ideja bila je donijeti taj duh u Hercegovinu, gdje salezijanci inače ne djeluju. Stoga smo organizirali ‘putujući oratorij’ koji će posjetiti različite župe.”

Danas je oratorij stigao i u Vir, u općini Posušje, na kojem sudjeluje oko 300 djece, što je premašilo sva očekivanja i organizatora i domaćina.

Riječ je o posebnom programu i vidu duhovnosti kojemu je cilj približiti djecu Bogu. Osnovao ga je Don Bosco, talijanski svetac iz 19. st. koji je okupljao napuštene dječake na ulicama Torina i odgajao ih. Don Bosco za oratorij kaže da je najljepše mjesto na svijetu jer nije samo mjesto, već i oratorij je ustanova i odgojni ambijent cjelovitog odgoja mladih s obrazovnim, kulturnim, duhovnim i rekreativnim sadržajima.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

PAD IZVOZA ŽELJEZA I ČELIKA IZ BiH

Slabija potražnja iz Europske unije umanjila je i izvoz željeza i čelika iz Bosne i Hercegovine, pokazuju podaci Uprave za neizravno oporezivanje BiH (UNO BiH). U ovim podacima navodi se da je za šest mjeseci ove godine izvoz ovih materijala manji za čak 184 milijuna KM, pišu Nezavisne novine. Tako […]

Pretplatite se