FBiH: Usvojen set braniteljskih zakona

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Uime 104.905 pripadnika braniteljske populacije, federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić zahvalio je izaslanicima na današnjoj sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta.

Narednog dana od objave u Službenim novinama FBiH na snagu će stupiti izmjene Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih obitelji, te Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji.

Ukupno povećanje za 2024. godinu je 6,55 posto. Uspjeli smo to postići, a također znam da to nije puno. To je maksimum u ovom trenutku. Po preuzimanju mandata sam obećao da se u ostvarena prava neće dirati i u tome smo uspjeli, izjavio je Lokmić nakon usvajanja zakona.

Izaslanicima je poručio da će se poslije ovog povećanja naknada nastojati raditi na povećanju prava u znatnijem iznosu.

Dodao je da je izmjenama Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji predloženo da se propiše još jedna izmjena kojom će djeci šehida i poginulih branitelja, čija je nesposobnost nastala do navršene 15. godine života, odnosno najkasnije do 35. godine života, biti omogućen nastavak korištenja prava na obiteljsku invalidninu, sve dok ta nesposobnost traje.

Ove izmjene bilo je potrebno izvršiti zbog usklađivanja osnovice za obračun novčanih primanja braniteljske populacije poslije stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju.

Osnovica za braniteljske naknade bit će usklađena po propisima koji reguliraju oblast MIO.

Jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Požar u Mostaru došao do parkinga i automobila stanara

U mostarskom naselju ‘Dolina sunca’ došlo je do požara koji se aktivirao i proširio sve do parkinga u naselju i vozila stanara. Kako smo na licu mjesta vidjeli požar su gasila tri vatrogasna vozila s više pripadnika Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar. Širenju vatre pogodovala je jaka bura koja puše u […]

Pretplatite se