Nova pravila za zimske gume

admin
0 0
Read Time:50 Second

U Njemačkoj se mijenjaju propisi za zimske gume i to od početka listopada, a odnosit će na sve ceste tijekom zimskih uvjeta vožnje.

Gume koje nose samo simbol M+S (Mud + Snow) od prvog dana listopada više nemaju status zimskih guma i vožnja s njima će se kažnjavati. Dakle, samo će se samo zimske i cjelogodišnje gume sa simbolom Alpine (planina s tri vrha i pahuljom) na boku smatrati prikladnima za zimu, javlja Revija HAK.

Simbol M+S već je zamijenjen znakom Alpine 2018., ali prijelazno razdoblje istječe u rujnu 2024. Ako imate gume koje nose isključivo oznaku M+S (a nemaju i Alpine simbol), one se ne smiju stavljati za nadolazeću zimsku sezonu u Njemačkoj.

Kazna za korištenje (samo) M+S guma je 60 eura, a u slučaju prometne nesreće raste sve do 120 eura te je i upitno koliku štetu će pokriti osiguranje. Ako se nesreća dogodi zbog nedostatka zimskih guma, moguće je i da auto osiguranje samo djelomično isplati – ističu u ADAC-u.

 

Jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Novi laboratoriji na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru

Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike s ponosom najavljuje otvaranje dva nova laboratorija,a fokusirani su na primjenu modernih tehnologija u industriji i istraživanje naprednih tehnika u umjetnoj inteligenciji. Laboratorij za primijenjeno računarstvo (LAPRA) Pod vodstvom doc. dr. sc. Ivana Markića, Laboratorij za primijenjeno računarstvo (LAPRA) pružit će podršku lokalnoj zajednici i […]

Pretplatite se