Stolni tenis spasio Amerikanca

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second
Paraolimpijske igre uvijek donose brojne nevjerojatne sportske priče, a jedna od zanimljivijih je, svakako priča o 49-godišnjem američkom parastolnotenisaču Tahlu Leibovitzu koji je od beskućništva i zatvora stigao do postolja.

U Parizu je nastupio na sedmim Paraolimpijskim igrama, a do sada je osvojio tri paraolimpijske medalje, pri čemu i zlato u Ateni 2004.

Sport je bio katalizator koji mu je promijenio život nakon djetinjstva u kojem su se njegovi roditelji borili s mentalnim bolestima i drogama, a on postao beskućnik u dobi od 13 godina.

Živio je vlaku u sustavu njujorške podzemne željeznice, a 50-tak puta je završio u zatvoru. Sa 15 godina je u jednom njujorškom parku otkrio stolni tenis. Međutim, Lebovitz je jedna osoba na svakih pet milijuna ljudi koja ima bolest pod nazivom osteohondroma, što znači da ima benigne tumore po cijelom tijelu, javlja Hina.

Jako su bolni, posebno u kralježnici, rekao je Leibovitz za Međunarodni paraolimpijski odbor. Kada je imao 21 godinu pridružio se paraolimpijskom sportu. Diplomirao je na Sveučilištu New York i radi kao socijalni radnik.

To mi pruža veliko zadovoljstvo. Pomažem osobama s depresijom, anksioznošću, shizofrenijom, bipolarnim poremećajem. Želim im pomoći da poboljšaju svoj život, dodao je.

Izdao je i autobiografiju, “The Book of Tahl” (Knjiga o Tahlu), u kojoj detaljno opisuje kako je pobjegao od beznađa i nasilja života na ulici.

Jabuka.tv
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Luka Menalo se vraća u HNL

Bivši igrač NK Široki Brijeg odabrao je zadovoljavajuću ponudu, a ovaj put riječ je o HNK Rijeka u koji će doći kao slobodan igrač nakon što raskine ugovor s Dinamom, koji ga s prvakom Hrvatske veže do ljeta 2026. godine. Podsjetimo, Menalo je već igrao u Rijeci kao posuđeni igrač […]

Pretplatite se