Luka Menalo se vraća u HNL

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

Bivši igrač NK Široki Brijeg odabrao je zadovoljavajuću ponudu, a ovaj put riječ je o HNK Rijeka u koji će doći kao slobodan igrač nakon što raskine ugovor s Dinamom, koji ga s prvakom Hrvatske veže do ljeta 2026. godine.

Podsjetimo, Menalo je već igrao u Rijeci kao posuđeni igrač iz Dinama u sezoni 2020./21. Tada je pod vodstvom dvojice trenera Igora Bišćana i Simona Rožmana odigrao 36 utakmica u kojima je zabio 10 golova i upisao sedam asistencija. S Rijekom je igrao skupine Europske lige protiv Napolija, Real Sociedada i AZ Alkmaara, a protiv nizozemskog kluba je bio strijelac u zadnjem kolu u jedinoj pobjedi u skupini (2:1 na Rujevici).

Menalo se prije tri dana iznenada vratio u Dinamo nakon što je ovog tjedna naprasno raskinuo posudbu sa slovenskim prvakom Celjem. Nekadašnji standardni član Dinamove momčadi imao je dogovorenu posudbu do siječnja, ali je otišao iz kluba nakon što ga je trener Albert Riera izvrijeđao pred cijelom momčadi.

Kako doznaje Index.hr, do svađe je došlo poslije skandaloznog poraza od novog prvoligaša 3:0 kod kuće prošlog vikenda. Bila je to utakmica koju je Španjolac označio kao finale sezone, a nakon debakla žestoko je kritizirao igrače, koje konstantno rotira na pozicijama otkako je preuzeo momčad.

Dan kasnije momčad je imala videoanalizu, a Riera je u jednom trenutku zaustavio snimku. Obratio se jednom od stopera, uperio prstom u Menala i tom drugom igraču rekao: “Zbog njega ti nećeš sutra moći djetetu kupiti kruh.” Naime, smatra da se Menalo nije dovoljno brzo vratio u obranu.

Riera je nastavio s kritiziranjem, čak i vrijeđanjem Menala pred cijelom momčadi, da bi mu kasnije rekao da je to napravio kako bi izazvao pozitivan šok među igračima. Ponudio mu je da mu se pred svima ispriča, ali Dinamov igrač na posudbi već je bio odlučio da će otići iz kluba, piše Index.hr.

Menalo je u modrom dresu upisao 91 nastup, u kojima je zabio 11 golova i upisao osam asistencija. Okitio se s četiri naslova prvaka Hrvatske, a najbolje razdoblje u Dinamu je imao u sezonama 2021./22. i 2022./23. kada je standardno igrao. Kad nastupi za Rijeku, to će mu biti stota utakmica u najvišem rangu hrvatskog nogometa.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Karate klub Široki Brijeg najuspješniji na jakom turniru

Članovi Karate kluba Široki Brijeg u subotu su nastupili na 28. Međimurje openu. Turnir je okupio 12 država, 107 klubova, te preko 800 natjecatelja. U ukupnom poretku klubova, članovi KK Široki Brijeg završili su na prvom mjestu. Medalje su osvojili: Zlato: Viktor Kvesić (2x) Iva Slišković Ivan Karačić Srebro: Iva […]

Pretplatite se