Kaos na ulicama Pariza: Građani ustali protiv Macronove reforme i sukobili se s policijom

admin
0 0
Read Time:53 Second


Foto:EPA-EFE

Policija u Parizu sukobila se s prosvjednicima nakon što je francuska vlada odlučila provesti reforme za umirovljenike bez glasovanja u parlamentu.
Mase su se okupile na Place de la Concorde kao odgovor na podizanje dobi za odlazak u mirovinu sa 62 na 64 godine. Planovi su izazvali dvomjesečnu žestoku političku raspravu i štrajkove.

Konačno, premijerka Élisabeth Borne pozvala se na član 49:3 Ustava koji dopušta Vladi da izbjegne glasanje u Skupštini.
Odluka je donesena nekoliko minuta prije nego što su zastupnici trebali glasati o kontroverznom zakonu, jer nije bilo garancija da će imati većinu. Taj je potez izazvao bijes među opozicionim političarima.
Protiv vlade predsjednika Emmanuela Macrona bit će pokrenut zahtjev za izglasavanje nepovjerenja, nagovijestila je čelnica krajnje desne opozicije Marine Le Pen.
Čelnica ljevičarske stranke La France Insoumise (LFI), Mathilde Panot, objavila je na Twitteru da je Macron gurnuo zemlju u krizu vlade, bez parlamentarnog ili narodnog legitimiteta.
Tisuće ljudi izašle su na ulice Pariza i drugih francuskih gradova kako bi odbile ovaj potez, pjevajući himnu i mašući sindikalnim zastavama.

Klix.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Štrajk u zračnim lukama diljem Njemačke: Otkazano gotovo 700 letova

Putnici u četiri zračne luke u Njemačkoj u petak će se suočiti s otkazanim letovima i kašnjenjima zbog štrajkova u najnovijem valu industrijskih akcija koji su zatekli tu zemlju, a najavljeno je otkazivanje 681 leta. Štrajkovi koji će se održati u zračnim lukama u Dusseldorfu, Kölnu/Bonnu, Stuttgartu i Karlsruheu/Baden-Badenu rezultirat […]

Pretplatite se