SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA

admin
0 0
Read Time:48 Second

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se 10.listopada svake godine s ciljem podizanja svijesti o problemima mentalnog zdravlja.

Zelena vrpca međunarodni je znak i simbol solidarnosti i potpore mentalnom zdravlju, te cilju smanjenja stigme i diskriminacije.

Još i prije pandemije procjenjivalo se da svaka osma osoba u svijetu ima problema s mentalnim zdravljem. No, posljednjih nekoliko godina ostavilo je posljedice na mentalno zdravlje cjelokupne populacije: mnogi su osjetili učinke kroničnog stresa kojemu nas je pandemija izložila, a procjenjuje se da je uslijed nje došlo do porasta prevalencije anksioznih i depresivnih teškoća i do 25%. Nažalost, čini se da gotovo nitko nije bio spreman na mentalnozdravstvenu krizu koja prati pandemiju COVID-19: resursi za zaštitu mentalnog zdravlja često su nedovoljnog kapaciteta ili nedovoljno dostupni građanima. Budući da je mentalno zdravlje neodvojivo od tjelesnog, važno je posvetiti mu pažnju koju zaslužuje i učiniti ga prioritetnim.

Zato je slogan ovogodišnjeg Svjetskog dana mentalnog zdravlja „Učinimo mentalno zdravlje i dobrobit za sve globalnim prioritetom“.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Ranjen lovac, opalila puška od kolege. Informiran je tužitelj

Tijekom lova Z.V. iz Oštre Luke ranjen je u nogu i to samoopaljenjem lovačke puške od D.L.   Naime, Policijskoj upravi Prijedor jučer oko 10.20 sati prijavljeno je da se incident dogodio u Koprivni kod Oštre Luke.   “Postupajući po prijavi na licu mjesta izvršen je uviđaj kojim je utvrđeno […]

Pretplatite se