Hrvatski rukometaši su u drugoj jakosnoj skupini ždrijeba za Igre. Evo što to znači

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

HRVATSKA reprezentacija smještena je u drugu jakosnu skupinu ždrijeba za rukometni turnir na Olimpijskim igrama. Na olimpijskom turniru od 24. srpnja do 11. kolovoza nastupit će 12 reprezentacija podijeljenih u dvije skupine, a kako će one biti formirane, saznat će se nakon ždrijeba koji će se održati 16. travnja.

Podsjetimo, Hrvatska se na Igre u Parizu plasirala nakon što je na kvalifikacijskom turniru u Hannoveru pobijedila u sve tri utakmice protiv Austrije, Njemačke i Alžira. S istog kvalifikacijskog turnira Igre je osigurala i Njemačka.

Kvalifikacijski turniri održani su i u Španjolskoj, gdje su nastup u Parizu izborile reprezentacije Španjolske i Slovenije, te u Mađarskoj, s kojeg su Olimpijske igre osigurale reprezentacije Norveške i Mađarske. Upravo je Norveška smještena u drugu jakosnu skupinu ždrijeba i jasno je da u skupini neće igrati protiv Hrvatske.

Hrvatska je uspješnija od Norveške

Norvežani su kroz svoju rukometnu povijest dvaput bili srebrni na svjetskim prvenstvima (2017., 2019.), a s europskih prvenstava imaju broncu iz 2020. godine. Na olimpijske igre plasirali su se 1972. i 2020. i ove godine. Prije četiri godine u Tokiju bili su sedmi.

Hrvatska s olimpijskih turnira ima dva zlata (1996., 2004.), srebro (2008.) i broncu (2012.). Nije bila na posljednjim Igrama u Japanu. Sa svjetskih prvenstava ima pet medalja, zlato iz 2003., tri srebra i broncu, dok s europskih prvenstava ima po tri srebra i bronce.

Jakosne skupine na ždrijebu rukometnog olimpijskog turnira:

Jakosna skupina 1: Danska / Španjolska
Jakosna skupina 2: Hrvatska / Norveška
Jakosna skupina 3: Mađarska / Njemačka
Jakosna skupina 4: Slovenija / Francuska
Jakosna skupina 5: Švedska / Egipat
Jakosna skupina 6: Argentina / Japan

index.hr

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Akcija SIPA-e u više gradova zbog lažnih fakultetskih diploma

Pod nadzorom tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA vrše pretrese i privođenja osumnjičenih u više gradova u BiH. Akcije se provode u Goraždu, Sarajevu, Zenici, i Travniku, a obuhvaćeno je više fizičkih i pravnih osoba. Istražne aktivnosti se odnose na procesuiranje nezakonitosti […]

Pretplatite se