Jakirović: Finale na dvije utakmice? Lani u Rijeci samo tenk nije bio na ulici

admin
0 0
Read Time:2 Minute, 40 Second

DINAMO i Rijeka u srijedu u 19 sati na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala SuperSport Kupa. Momčad Sergeja Jakirovića je prošle subote pobjedom protiv Osijeka osigurala naslov prvaka, a sad želi doći i do dvostruke krune. Na press-konferenciji uoči utakmice bio je Dinamov trener.

“Očekujem da se ništa neće riješiti sutra. Rijeka igra fantastičnu sezonu, tražit će priliku da ostvari dobar rezultat uoči uzvrata. Mi želimo uživati u nogometu jer smo glavni cilj ostvarili. Ako uspijemo osvojiti i Kup, bit ćemo presretni da bude dupla kruna.

Specifična je utakmica jer vrijedi pravilo gola u gostima, da se malo podsjetimo na to i morat ćemo se tome prilagoditi. Moramo napraviti sve da ne primimo gol, ekipa je u dobrom raspoloženju i imamo slatke brige da u zapisnik ide 20 igrača i da moram dobro razmisliti koga ću staviti”, rekao je u uvodu.

Što kažete na pravilo gola u gostima?

Takvo je pravilo, krovna nogometna kuća je to ostavila i moraš se prilagoditi. Sad je kasno, možda se ranije moglo nešto promijeniti. Mislim da se na dvije utakmice otišlo zbog zahtjevnosti organizacije utakmice. Prošle godine u ovo doba u Rijeci samo tenk nije bio na cesti. Slažem se sa Sopićem da je mogla biti jedna utakmica negdje, recimo, u Opus Areni. Što je tu je, moramo poštivati pravila.

Sudi domaći sudac?

Mi se prilagođavamo što god oni delegiraju. Smatram da će suci odraditi dobar posao.

Ako se treneri slažu, ako se navijači slažu da treba biti jedna utakmica, a u Savezu kažu da je dobra odluka?

Mene nitko ništa nije pitao.

Koliko jedni druge možete uopće iznenaditi?

Tu će odlučivati nijanse i dnevna forma. Nema tu više nikakvih iznenađenja i tajni, svejedno je tko igra u kojem sustavu. Pokušat ćemo se prezentirati na najbolji način, motivacije nam neće nedostajati. Igra se za trofej.

Može li Rijeka u dvije utakmice nadoknaditi Dinamovu kvalitetu, Nevistić je rekao da neće?

Naravno da vjerujem u svoju momčad. U dvije utakmice očekujem razliku na našu stranu, ali bit će to jako zahtjevno, kao što su bile sve utakmice s Rijekom ove sezone.

Sopić je rekao da im je jedina šansa da zabiju gol na Maksimiru?

Vidjet ćemo sutra. To je isto kao da ja kažem da ćemo na Rujevici zabiti gol. Bit ćemo pametniji sutra.

S čime biste bili zadovoljni?

S bilo kojom pobjedom bez primljenoga gola.

Igrali ste na tri fronta ove sezone, ima li umora?

Ima slatkog umora, to je definitivno. No, igramo za trofej, imamo mi još snage i unutrašnjih rezervi.

Bilo je i od klubova i trenera ove sezone prigovora na suđenje. Kako ste zadovoljni suđenjem?

Izniveliralo se sve na kraju sezone. Nekad se bunimo mi, nekad protivnici. Siebert je odsudio derbi na Poljudu kao da je bila Liga prvaka, nisam ga uopće primijetio, bio je sjajan. Maresca isto, ali rumunjski sudac na Rujevici nije bio na nivou. Što se tiče afere VAR Gate, ne vidim što je tamo krivo dosuđeno.

Potencirala se više komunikacija. Stavite mikrofon kod mene u ured pa ćete čuti kako pričamo. Ili kod vas u redakciji. Sigurno kažete kolegi: “Kolega, molim te dodaj mi kemijsku.” Grešaka će uvijek biti, a meni je važno samo da one nisu tendenciozne i namjerne.

index.hr

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Roditelji u Grudama ovaj mjesec ne moraju plaćati vrtić

U cilju održavanja i razvoja predškolske djelatnosti u proračunu Općine Grude su osigurana sredstva za potporu obiteljima s djecom rane i predškolske dobi. U tu svrhu Općina Grude je uplatila sredstva na žiro račune vrtića na ime troškova boravka djece u svim grudskim dječjim vrtićima za mjesec svibanj 2024. godine. […]

Pretplatite se