Tko ima pravo na povrat poreza u FBiH

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

U Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine su objasnili pod kojim uslovima je moguće tražiti povrat poreza.

Ukazali su da pravo na povrat poreza u FBiH ima svaki porezni obveznik koji prema evidenciji Porezne uprave FBiH u trenutku podnošenja zahtjeva ima više ili pogrešno uplaćenog poreza. Zahtjev za povrat poreza je moguće podnijeti za sve vrste poreza za koje je nadležna Porezna uprava FBiH. Naglasili su ko vrši povrat poreza.

“Porezna uprava FBiH odlučuje o zahtjevima za povrat pogrešno/više uplaćenih prihoda iz oblasti svih vrsta federalnih, kantonalnih, gradskih i općinskih poreza i doprinosa, taksi (koje su u nadležnosti Porezne uprave), posebnih naknada (nad kojima kontrolu i nadzor vrši Porezna uprava), članarina turističkih zajednica, članarina obrtničkih komora i novčanih kazni za porezne prekršaje.

Međutim, povrate poreza vrše korisnici javnih prihoda, tj. budžeti na koje su uplaćeni javni prihodi”, ukazali su.

Postupak povrata poreza se pokreće podnošenjem pisanog zahtjeva, a taj zahtjev je moguće podnijeti u nadležnoj ispostavi Porezne uprave FBiH. Te ispostave su u Sarajevu, Bihaću, Mostaru, Tuzli, Goraždu, Zenici, Livnu, Ljubuškom, Novom Travniku i Orašju.

Iznos za povrat poreza predstavlja, kako su obrazložili u Poreznoj upravi FBiH, utvrđenu razliku između porezne obaveze i izvršene uplate. Iznos za povrat poreza može biti ukupni iznos pogrešno uplaćenog iznosa.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

27. OBLJETNICA SMRTI PREDSJEDNIKA HZ H-B i HR H-B mr. MATE BOBANA

Paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na grobu Mate Bobana u Gorici kod Gruda, u Nedjelju 7.srpnja obilježena je 27. godišnjica smrti predsjednika Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i Hrvatske republike Herceg-Bosne.   Sv. Misu zadušnicu u crkvi sv. Stjepana Prvomučenika u župi Gorica – Sovići predvodio je fra Vinko Mikulić koji je u […]

Pretplatite se