UIO BiH: Oduzeta razna roba procijenjene vrijednosti oko 200.000 KM

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second
Ovlaštene službene osobeUprave za neizravno oporezivanje (UNO), tijekom ovog tjedna izvršile su oduzimanje trošarinske i tekstilne robe tržišne vrijednosti procijenjene oko 200.000,00 KM.
Na području općine Kakanj, Ilijaš i općine Novi Grad Sarajevo izvršili su provjeru tri poslovna subjekta gdje su u prodajnim i skladišnim prostorijama provjeravanih subjekata pronašli tekstilnu robu inozemnog porijekla za koju vlasnici nisu posjedovali dokumentaciju o porijeklu. Tržišna vrijednost oduzete robe iznosila je oko 80.000,00 KM. Roba je oduzeta, a protiv vlasnika istih od strane Odjeka za provođenje propisa bit će pokrenuti odgovarajući sudski postupci pred nadležnim sudom. U drugoj akciji, vrijednost oduzete robe, odnosno duhana i cigareta procjenjuje se na iznos od oko 120.000,00 KM s pripadajućim porezima. Naime, ovlaštene službene osobe UNO uz asistenciju policijskih službenika MUP-a Zeničko Dobojskog kantona, PS Žepče, postupajući po naredbi Suda BiH, a u vezi nelegalnog skladištenja i prometovanja akciznih proizvoda od strane fizičkog lica izvršili su pretres vozila, porodičnih kuća i pratećih objekata na lokalitetu općine Žepče. Tom prilikom u objektima i vozilu zatečena je određena količina sitno rezanog duhana i cigareta, koji nisu bili obilježeni trošarinskim markicama UNO kako je to propisano članom 25. Zakona o akcizama u BiH i bez vjerodostojne dokumentacije o porijeklu i nabavci.
Kako su u konkretnom slučaju ostvarena obilježja kaznenog djela iz člana 210a. “Nedopušten promet trošarinskih proizvoda” i člana 210b “Nedopušteno skladištenje robe”, Kaznenog zakona BiH, ovlaštene službene osobe UNO izvršile su oduzimanje navedene akcizne robe, a protiv osumnjičenog lica biće podnesen Izvještaj Tužiteljstvu BiH o počinjenom kaznenom djelu.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Zatresao se Velebit i Dalmacija

EMSC je zabilježio podrhtavanje tla na dva mjesta u Dalmaciji. Prvi potres se dogodio u 16:59, 14 kilometara južno od Biograda na moru, kod otoka Žut. Potres je bio magnitude 2,1 po Richteru na dubini od 15 kilometara. Drugi potres je zabilježen nedugo nakon prvog, u 17:16, prenosi Dnevnik.hr. Epicentar […]

Pretplatite se