Novi katastrofalan potres od 7,7 ponovno pogodio Tursku: U prvom više od 1200 mrtvih

admin
0 0
Read Time:41 Second

Katastrofalan potrs  jačine 7,8 stepeni po Richteru pogodio je rano jutros jugoistok Turske (region Gaziantepa) i sjever Sirije. Nakon tog razornog  uslijedilo je još više od 50 potresa. Broj žrtava raste iz minute u minutu i već je premašio 1.000. Broj povrijeđenih se također mjeri u stotinama, a brojne spasilačke ekipe su upućene u pogođene dijelove Turske i Sirije kako bi tragali za nestalima u ruševinama. Ponovno danas oko  podneva po truskom vremenu tursko-sirijsku granicu uzdrmao novi jak potres jačine 7,7 stepeni po Richteru.

Hrvatski Crveni križ objavio je na Twitteru: “Stravične slike pristižu iz Turske i Sirije! U stalnom smo kontaktu s kolegama iz Turskog i Sirijskog Crvenog polumjeseca. Pokrećemo i otvaranje apela te donatorskog telefona putem kojega ćemo prikupljati pomoć za stradale, a o čemu cemo vas obavijestiti”, poručili su.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Hercegovac u Turskoj: Suprugu je od smrti spasilo zavijanje psa minutu prije potresa

Jučer smo doputovali u Istanbul, gdje smo danas trebali igrati s Umraniesporom. Međutim, sportski direktor nam je upravo javio da je sve otkazano. Ma kome je sada do nogometa, bitnije je spašavati živote – ispričao je Mostarac Goran Karačićza Avaz. Golmana turskog superligaša Adana Demispora, potres je zatekao u Istanbulu. – […]

Pretplatite se