Poslodavci traže hitne izmjene Zakona o doprinosima u FBIH

admin
0 0
Read Time:48 Second

Udruženje poslodavaca FBiH uputilo je u parlamentarnu proceduru inicijativu za smanjenje doprinosa i poreza na dohodak, kako bi se povećale plaće radnicima, a  sindikati u oba entiteta Bosne i Hercegovine traže minimalnu plaću od 1.000 KM.

Inicijativa poslodavaca za izmjenu Zakona o doprinosima FBiH i Zakona o porezu na dohodak FBiH u parlamentarnu proceduru upućena je preko ovlaštenih predlagača s ciljem povećanja svih plaća u realnom sektoru koje bi iznosilo od 100 do 400 KM.

“Udruženje poslodavaca već duže vrijeme radi na stvaranju uvjeta  za povećanje ne samo minimalne plaće nego svih plaća u realnom sektoru u Federaciji BiH. Kao jedna od mogućih mjera u okviru rasterećenja privrede u smislu povoljnijeg poslovnog ambijenta svakako je i pitanje oslobađanje od plaćanja određenih dopriosa poreza na dohodak i slično”, kazao je za Klix.ba Mario Nenadić, predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH.

Time bi kompanije na povećane plaće uplaćivale umanjene doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje što omogućava da ukupno povećanje plaće ide direktno radnicima.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U BiH 71 voda na popisu priznatih prirodnih mineralnih i prirodnih izvorskih voda

Na Listi priznatih prirodnih mineralnih i prirodnih izvorskih voda u Bosni i Hercegovini objavljenoj u “Službenom glasniku BiH” nalazi se ukupno 71 voda, od čega je 35 prirodnih mineralnih i 36 prirodnih izvorskih voda, priopćeno je u petak na internetskim stranicama Agencije za sigurnost hrane BiH. Dodaje se kako se […]

Pretplatite se